Hoi, ik ben Loes van Galen-van Roosmalen en heb in 2005 mijn SPH diploma behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierna heb ik als sociotherapeut jarenlange werkervaring opgedaan in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie, zowel in dagbehandeling als residentiële behandeling. Daar heb ik onder andere gewerkt met kinderen met autisme, angststoornissen, trauma gerelateerde problematiek en/of gedragsproblemen. Daarnaast heb ik gewerkt met verschillende methodieken zoals het competentiemodel en NVR (Non-Violent Resistance, in het Nederlands ‘Geweldloos Verzet’ genoemd).

Begin 2016 ben ik mij meer gaan richten op gezinsproblematiek, heb ik mijn IAG diploma behaald en ben ik gaan werken als ambulant gezinsbegeleider. Waar ik voorheen met kinderen in een behandelgroep werkte, kwam ik nu bij gezinnen thuis. Een hele nieuwe uitdaging, maar ongelofelijk waardevol om samen met de ouders te kijken welke handvatten thuis werken. Hier heb ik ook geleerd dat er in gezinnen zelf al zoveel kracht zit, maar die niet altijd meer wordt herkend. Samen zoeken naar oplossingen die werken in het gezin en daarnaast ouders weer in hun kracht zetten, geeft mij veel energie.

In mijn jaren als sociotherapeut heb ik regelmatig meegeholpen bij Rots & Watertrainingen die kinderen aangeboden kregen. Rots & Water is een weerbaarheidstraining en sociale vaardigheidstraining. Vanuit mijn werk om gezinnen sterker te maken help ik ook graag kinderen hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten. Hiervoor heb ik mij verder laten opleiden door het Gadaku instituut en ben ik sinds januari 2020 gecertificeerd Rots & Water trainer.